Nieuws

Informatiebijeenkomst van Kerngroep Ring Utrecht - Stop verbreding A27

Uitnodiging woensdag 7 juni informatiebijeenkomst
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Milieucentrum Utrecht, Oude Gracht 60, Utrecht
Laat even weten of je komt, schrijf je 
in via: kru@snelwegen-utrecht.nl
 

Hierbij nodigt de Kerngroep Ring Utrecht, het samenwerkingsverband van Utrechtse Milieu- en bewonersorganisaties, jullie van harte uit voor deze Informatiebijeenkomst. 
We zullen jullie informeren over hoe het ervoor staat met het juridische traject bij de Raad van State. Daarnaast is er gelegenheid om dieper in het onderzoek te duiken van Decisio over de Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse. Voor onder andere dit onderzoek hebben we immers van jullie via de crowdfundingscampagne 15 tegen 14  massale financiële ondersteuning gekregen. 
Last but not least willen we graag met jullie bespreken wat voor verdere acties we samen kunnen ondernemen. 

Lees verder

“Verbreding A27 nog geen gelopen race”

Zondagmiddag 19 februari organiseerde GroenLinks afdeling Bunnik een discussiebijeenkomst over de verbreding van de A27 bij Amelisweerd. Kandidaat kamerlid en actiegroepen concludeerden daar dat de verbreding van de A27 nog geen gelopen race is. De aanleg van de verbreding van de A27 bij Amelisweerd kan nog steeds van tafel, ondanks de suggestie van het tegendeel in de officiële mededelingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 
Lees het hele bericht

Verbreding A27: de enige uitweg?!

Afgelopen maand heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu voorgesteld om de snelweg A27 bij Amelisweerd te verbreden van 10 naar 14 rijstroken. Het voorstel roept heftige discussie op. 
Veel betrokkenen zoals de gemeenten Utrecht en Bunnik en lokale milieu- en bewonersorganisaties verenigd in de Kerngroep Ring Utrecht hebben forse kritiek op dit plan. 

Op zondag 19 februari organiseert GroenLinks Bunnik een bijeenkomst over de verbreding.

Lees verder

Vertrek van wethouder Rob Zakee

Wethouder Rob Zakee heeft 24 november 2016 tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt dat hij met onmiddellijke ingang zijn wethouderschap neerlegt. Rob was wethouder namens Perspectief 21, de partij in Bunnik waarin leden van GroenLinks, van de PvdA en onafhankelijken zich verenigd hebben.

Het GroenLinks bestuur in Bunnik vindt het zeer spijtig dat Rob zijn functie heeft neergelegd.
Voor informatie over de situatie en de zoektocht naar een opvolger verwijzen we naar de website van Perspectief 21.

College Tour over de pauselijke encycliek

Paus Franciscus

Zondagmiddag 20 november geeft John Jorna een GroenLinks College Tour over de Pauselijke Encycliek Laudato Si'. Franciscus is een van de meest progressieve pausen sinds lange tijd en zijn open brief over hoe zorg voor elkaar en het milieu hand in hand gaan geeft stof tot overdenken.

 

Lees verder

Pagina's