Vluchtelingen: hun weg naar Nederland, de opvang, de integratie.

GroenLinks laat tijdens 'College Tour' vluchteling aan het woord.

Eind oktober organiseerde Amnesty in Bunnik een bijeenkomst over vluchtelingen. Op 15 november is er een vervolg op deze bijeenkomst. Nu komt een vluchteling zelf aan het woord. Mohannad Sharrouf vluchtte voor het oorlogsgeweld in Syrie en vond een thuis in Bunnik. GroenLinks organiseert deze bijeenkomst omdat ze het belangrijk vindt om te praten mét mensen die vluchten. De bijeenkomst vindt vanaf 15.00u plaats in 'De Deel' op Kampweg 2 in Bunnik.

Vluchtelingen en het vluchtelingendebat beheersen op dit moment het dagelijks nieuws. De emoties die de beelden bij velen oproepen zijn ook zeer divers: naast reacties van angst en onzekerheid zijn er ook de zorgen en de wil om 'iets te doen'. Velen van ons vragen zich af wat iemand doormaakt als hij of zij huis en haard, land en regio besluit te verlaten en wat we zelf concreet voor vluchtelingen kunnen doen. Daarnaast is de vraag hoe en waar deze mensen het beste op te vangen een uitdaging voor onze eigen gemeenschap.

Eind oktober organiseerde Amnesty International in Bunnik een bijeenkomst over de vluchtelingen, de mensenrechten en de nationale en internationale reacties op de stromen mensen. Op zondagmiddag 15 Nnvember aanstaande organiseert GroenLinks Bunnik een vervolg op deze bijeenkomst in het kader van de GroenLinks College Tour. Voor deze bijeenkomst heeft GroenLinks twee gasten uitgenodigd: Anneke Visscher, coordinator van Vluchtelingenwerk-samenspraak Bunnik en Mohannad Sharrouf die maanden terug vanuit Syrie naar Nederland is gekomen en inmiddels al in Bunnik is getrouwd met zijn eveneens gevluchte verloofde.

Anneke en Mohannad zullen elk vanuit hun eigen invalshoek vertellen over hun ervaringen. Zij zullen daarbij ingaan op de vraag hoe de opvang en verdere zorg voor vluchtelingen in Nederland, en specifiek in de gemeente Bunnik, verloopt.

Iedereen is van harte welkom om met hen en elkaar van gedachten wisselen over deze en andere vragen in het vluchtelingendebat. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 15 november van 15:00 tot 17:00 in Woongemeenschap De Kamp, Kampweg 2, te Bunnik. Graag vooraf aanmelden bij Martien Das in verband met praktische zaken.

GroenLinks Bunnik organiseert een aantal keer per jaar een 'college' waar leden hun passie en / of expertise kunnen delen met anderen. Dit leidt tot boeiende en inspirerende middagen.
 Zo was er in mei een college over de rol van geld.