Verbreding A27: de enige uitweg?!

Afgelopen maand heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu voorgesteld om de snelweg A27 bij Amelisweerd te verbreden van 10 naar 14 rijstroken. Het voorstel roept heftige discussie op. 
Veel betrokkenen zoals de gemeenten Utrecht en Bunnik en lokale milieu- en bewonersorganisaties verenigd in de Kerngroep Ring Utrecht hebben forse kritiek op dit plan. 

Op zondag 19 februari organiseert GroenLinks Bunnik een bijeenkomst over de verbreding.

Afgelopen maand heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu voorgesteld om de snelweg A27 bij Amelisweerd te verbreden van 10 naar 14 rijstroken. Met dit voorstel wil de minister de verkeersopstoppingen op de Ring van Utrecht verminderen. 

Het voorstel roept heftige discussie op. 
Veel betrokkenen zoals de gemeenten Utrecht en Bunnik en lokale milieu- en bewonersorganisaties verenigd in de Kerngroep Ring Utrecht hebben forse kritiek op dit plan. Het project zal ten koste van natuur en milieu in Utrecht Oost en de gemeente Bunnik. Het plan kost ook veel belastinggeld: ruim 1 miljard euro, en dat terwijl eerdere studies laten zien dat meer asfalt geen oplossing is voor het fileprobleem: verbrede wegen trekken meer auto's aan en de Ringweg zal bij het volgende knooppunt opnieuw dichtslibben.

De bevolking steunt het protest massaal: in korte tijd brachten bijna 1500 mensen meer dan €40.000 bij elkaar om onafhankelijk onderzoek naar nut en noodzaak van het plan te laten doen. Ook Provincie Utrecht vindt dat de verbreding niet goed is onderbouwd.

GroenLinks Bunnik organiseert samen met Kerngroep Ring Utrecht op zondag 19 februari aanstaande een discussiebijeenkomst over de verbreding van de A27. 
Diverse sprekers zullen hun visie geven op de achtergrond van het plan, de argumenten voor en tegen en de mogelijke alternatieven. Als spreker is onder andere uitgenodigd Huib van Essen, kandidaat-kamerlid voor Groen Links. Van Essen is nu Statenlid voor de provincie Utrecht en heeft veel ervaring op het gebied van duurzame mobiliteit. 

Wat: discussiebijeenkomst verbreding A27
Datum: zondag 19 februari 2017, 15.00-17.00
Locatie: De Deel, Kampweg 2, Bunnik

Doe vooral mee in de discussie!

Aanmelden
Om verzekerd te zijn van een zitplaats kuun je je aanmelden via: https://tinyurl.com/A27bunnik

De Kerngroep Ring Utrecht is een samenwerking tussen Utrechtse bewonersgroepen die tegen de verbreding van de A27 zijn. Op deze wijze zorgen zij ervoor dat de acties tegen de verbreding elkaar versterken.