GroenLinks blijft zich verzetten tegen de verbreding van de A27 bij Utrecht. De verbreding van de snelweg zou ten koste gaan van het natuurgebied Amelisweerd. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) liet op 26 maart weten dat ze haar plannen voor een bredere snelweg wil doorzetten.

GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren: "De bomen bij Amelisweerd kappen voor meer asfalt is zo ongeveer het domste dat deze minister kan doen. GroenLinks blijft zich verzetten tegen de asfaltplannen van minister Schultz.”

Minister Schultz besloot de verbreding door te zetten nadat de commissie Schoof concludeerde dat het aanleggen van meer rijstroken zonder verbreding van de snelweg niet goed mogelijk is. Volgens GroenLinks hoeft het rapport van de commissie Schoof echter niet te leiden tot de keuze om natuur af te breken en extra asfalt aan te leggen.

Van Tongeren: “De modellen waarop de minister zich baseert zijn verouderd: Jonge generaties reizen anders en mensen werken meer thuis. De voorspellingen die uitgaan van steeds toenemend autoverkeer kloppen al jaren niet meer. De maatschappelijke baten van verbreding van de A27 wegen op geen enkele manier op tegen de kosten. Het is onbegrijpelijk dat de minister in tijden van financiële crisis grote bedragen wil uittrekken voor een onnodige superhighway."